top of page

Utvändigt

Vi har en hel del olika typer av designmöjligheter för ditt solskydd utomhus.

Nedan är våra olika varianter från svenska kvalitetstillverkarna Hestra.

Fönstermarkiser

Tage.jpg

Hestra Tage

Hestra Tage är utvecklad och formgiven för att passa det skandinaviska klimatet. Utan kompromisser, med omsorg om kvalitet, detaljer och funktion. Ge huset ett lyft, både med ett skönare inneklimat och med ett trevligare utseende. Hestra Tage är en riktigt uppskattad och storsäljande fönstermarkis.

Olle.jpg

Hestra Olle

Vertikalmarkisen Olle är en stabil men samtidigt en smidig markis att montera. De längsmedgående styrskenorna har spår som styr den horisontella bottenlisten som följs av väven.

Ingvar.jpg

Hestra Ingvar

Mjuka, runda, omslutande former, bryter av mot de raka fönstren och skapar harmoni. Korgmarkisen är en tidlös produkt som stänger ute solen åt alla håll. Korgmarkisen förses med antingen klassisk tät markisväv, eller screenväv.

Tage Large.jpg

Hestra Tage Large

Hestra Tage Large en kraftig och stabil markis, men samtidigt smidig i formgivningen. Dessutom flexibel med sina möjligheter till stora dimensioner och att kunna seriekoppla flera markiser i följd. Med hjälp av utvändiga solskydd stoppas värmen upp och når aldrig in i innemiljön. 

Erik.jpg

Hestra Erik

Hestra Erik löper i kraftiga styrskenor samtidigt som den smälter in fint i fasaden och höjer helheten. Vertikalmarkisen försedd med screenväv filtrerar solens strålar samtidigt som utsikten är bibehållen.

Bertil.jpg

Hestra Bertil

Hestra Bertil är en av våra enklare vertikalmarkiser som dessutom är nätt i utseendet med sin linstyrning på sidorna. Vertikalmarkisen försedd med screenväv filtrerar solens strålar samtidigt som utsikten är bibehållen. 

Otto.jpg

Hestra Otto

Hestra Otto med sina raka och rena linjer, ger en modern look som passar såväl det trendiga huset som det klassiska. Vertikalmarkisen skapar en harmonisk innemiljö med silande effekt av solljuset samtidigt som den behåller utsikten.

Terrassmarkiser
Gunnar.jpg

Hestra Gunnar

En grundförutsättning för bra solskydd på en generös terrass, är en kraftig terrassmarkis som går att göra stor. Hestra Gunnar går att göra riktigt stor, upp till 7 meter bred. Samtidigt som den gör sig väldigt fin även i de lite mindre måtten. Markisen ger ett mycket gott skydd mot UVstrålning, värme och bländning.

Sven.jpg

Hestra Sven

Med Hestra Sven kan du skapa ett rejält utomhuslikt rum. Det går att addera en ”rullgardin” i terrassmarkisens front som skyddar mot den lågt stående solen och ger en än mer upplevd rumskänsla. Markisen ger ett mycket gott skydd mot UV-strålning, värme och bländning och skapar dessutom en trivsam miljö och ett skydd att samlas under när solen ligger på.

Helmer.jpg

Hestra Helmer

Stabil, flexibel och smidig lösning av solskydd som bildar en plats likt ett uterum. Hestra Helmer är en helt fristående dubbelmarkis och går att placera på de flesta underlag.

Markisen ger ett mycket gott skydd mot UV-strålning, värme och bländning. Den skapar dessutom en trivsam miljö och ett skydd att samlas under när solen ligger på. bländning.

Lasse.jpg

Hestra Lasse

Hestra Lasse terrassmarkis är utvecklad för den lilla altanen eller balkongen. Försedd med vikarmar och motor som standard ger Hestra Lasse dig alla möjligheter till en trevlig skuggplats på solsidan. Markisen ger ett mycket gott skydd mot UV-strålning, värme och bländning. 
 

Ragnar.jpg

Hestra Ragnar

Hestra Ragnar är en av våra populära terrassmarkiser. Med sin stilrena front blir markisen både ett smycke på fasaden samtidigt som den smälter in i densamma. Möjlighet finns även att addera frontrullgardin.

Markisen ger ett mycket gott skydd mot UV-strålning, värme och bländning. 

Kurt.jpg

Hestra Kurt

Pergolazipen ger en trevlig förlängning på huset och även möjlighet till förlängning av årstiderna. Tidig vår och sen höst med en infravärmare under pergolan ger en trevlig utemiljö som skyddas från sol och regn. Den imponerande dukspänningen på väven gör att den tål mycket regn, hela 50 liter/m² i timmen vid en lutning på 8°.
 

August.jpg

Hestra August

Hestra August är en av våra populära terrassmarkiser. Den är utvecklad för den generösa altanen eller balkongen, med sin imponerande maxbredd på 7 meter. Försedd med vikarmar och motor som standard sätter Hestra August guldkant på vardagen. Möjlighet finns även att addera frontrullgardin. 

Erland.jpg

Hestra Erland & Erland Large

Hestra Erland Large är en av våra premiummarkiser. Markisen är kraftigt i sin konstruktion men bygger inte mer än vad en klassisk markis gör. Den är helt inkapslad vilket ger maximalt skydd för väven. Terrassmarkisen är ett flexibelt solskydd som kan skapa stora ytor av skuggläge på altanen.

Sidormarkiser
Hestra Björn Sidormarkis.jpg

Hestra Björn

Skapa lä och insynsskyd på favoritplatsen med hjälp av Hestra Björn. Sidomarkisen är en smidig produkt som ger möjlighet att ”boa in” alternativt öppna upp.

Sidomarkisen förses med antingen klassisk tät markisväv eller screenväv. Screenväven behåller utsikten och solen silas då istället genom den glest vävda väven.

Rune Ute Sidormarkis.jpg

Hestra Rune

Sidomarkisen är rejäl och skapar vind och insynsskydd på altanen. Perfekt att komplettera vid sidan av en terrassmarkis med möjlighet att matcha väv. Mått anpassas dessutom på centimeternivå för att passa perfekt.

Sidomarkisen förses med antingen klassisk tät markisväv eller screenväv.

bottom of page